יצירת קשר
השאירו פרטים
בית המשפט קבע כי דירת מגורים שרכשו הצדדים לאחר שנישאו משותפת לצדדים, על אף קיומו של הסכם רכושי שערכו כאשר היו ידועים בציבור
בית המשפט המחוזי אישר פסק-דין של בית המשפט לענייני משפחה וקבע כי דירת מגורים שרכשו הצדדים לאחר שנישארו משותפת לצדדים, על אף קיומו של הסכם רכושי שערכו כאשר היו ידועים בציבור.
הצדדים נחלקו בשאלה האם למשיבה זכויות בדירה שנרכשה לאחר שנישאו, כאשר היה ביניהם הסכם רכושי שנחתם כאשר היו ידועים בציבור וטרם נישואיהם.
הבעל טען כי הוראות ההסכם הרכושי המורות על הפרדה רכושית חלות על הצדדים גם אחר נישואיהם, ונוכח העובדה שהדירה נרכשה מכספים שניתנו לו ונרשמה על שמו בלבד הרי שאין לאישה כל זכות בה. לטענתו תמורת הדירה שולמה עם כספים השייכים לו בהינתן, בין השאר, שהכספים בחשבון המשותף היו כספיו שלו.
האישה טענה מנגד כי ההסכם הרכושי אינו חל על הצדדים, וכי תוקפו פקע מעת שנישאו. לטענתה, ההסכם נחתם אך ורק לתקופת היותם של הצדדים ידועים בציבור ולתקופה זו בלבד הייתה תכליתו. לטענתה, ההסכם לא אושר כהסכם ממון מכוח "חוק יחסי ממון בין בני זוג" אלא מכוח "חוק בית המשפט לענייני משפחה", ממילא אינו חל על הצדדים מעת שנישאו. לטענתה, הדירה נרכשה על ידי שני הצדדים במשותף לצורך מגוריהם, ובטיוטות הראשונות להסכם הרכישה אף צוינו שני הצדדים, המערער והמשיבה, כרוכשים. אלא שבעקבות עצת עורך הדין, שערך את הסכם רכישת הדירה, לפיה לא ניתן יהיה לרשום את הנכס הנמצא בבעלות מינהל מקרקעי ישראל על שמה בהיותה אזרחית זרה, הוסר שמה מההסכם שנחתם בסופו של יום. כך נטען כי תמורת הדירה שולמה בעיקרה מחשבון הבנק המשותף לצדדים. מחשבונם המשותף הוחזרו תשלומי המשכנתא ותשלומי ההלוואות שנלקחו לצורך רכישתה של הדירה, כך גם שילמו הצדדים יחדיו על השיפוץ שנערך בדירה.
בית המשפט המחוזי אישר את קביעות בית המשפט לענייני משפחה וקבע כי אף הוא (המחוזי) סבור כי תוכנו, אופיו, מהותו ותכליתו של ההסכם הרכושי שנחתם בין הצדדים נועד אך ורק לאותה תקופה בה יחסיהם הם בגדר יחסי ידועים בציבור עוד בטרם נישאו בפועל ובטרם נולדו ילדיהם המשותפים, אופיו של ההסכם הוא של ידועים־בציבור, אם כן אין לו כל שייכות לחוק יחסי ממון ולא ניתן לאמת אותו בהתאם לחוק זה.
בית המשפט אף ציטט מפסק דין אחר של בית המשפט המחוזי תל אביב שעמד על כך שהסכם בין ידועים בציבור, על אף שעניינו רכושי, אינו בא בגדרו של הסכם יחסי ממון עפ"י חוק יחסי ממון נוכח ההבדלים המהותיים שבין שני הסכמים אלו, וממילא מעת שתמה תקופת הידיעות בציבור והצדדים נישאים הרי שלצורך החרגת משטר השיתוף הדחוי נושא החוק יש צורך באישור של הסכם ממון כדין. כאמור בית המשפט דחה את הערעור וקבע כי לאישה זכויות בדירת המגורים והיא משותפת לצדדים, שכן ההסכם שערכו בהיותם ידועים בציבור פקע עם הנישואין.